Over ICX

In 9 jaar tijd het vierde meest verkochte implantaat in Duitsland!

ICX Implants B.V. is distributeur van het ICX-templant implantaatsysteem van de Duitse implantaat ontwikkelaar en producent Medentis Medical GmbH en van de hoogwaardige Sinoss bot- en weefsel regeneratiematerialen van Novadento.
De klinisch bewezen goede kwaliteit, de zeer hoge bacteriële kegeldichtheid, de eenvoud van het systeem en natuurlijk de prijs van 59,- euro per implantaat maken ICX-templant een betrouwbare én betaalbare keus. Daarbij kunt u rekenen op de persoonlijke service en snelle levertijden van ICX Implants. Alle implantaten en onderdelen voldoen aan de strengste internationale eisen en klinische onderzoeken en zijn EN ISO 13485, EN ISO 9001 en CE gecertificeerd.

Het ICX implantaatsysteem is in 1999 ontwikkeld en in 2004 op de markt gebracht na een uitgebreide en lange testfase die vooraf gaat aan de introductie van een nieuw medisch product in Duitsland. Sinds 2004 heeft Medentis stabiele prijzen en in 11 jaar tijd is ICX het vierde best verkochte implantaatsysteem in Duitsland (bron IDS 2013) en het succes gaat verder. Te mooi om waar te zijn? Ruim 9000 tandartsen gingen u voor!

De gehele implantaatgeometrie van het ICX-implantaatsysteem is ontworpen volgens de nieuwste ontwerp- en functionele principes. De zelftappende apicale schroefdraad bereikt een hoge primaire stabiliteit. De unieke, beschermde condensatiedraad in het midden- tot bovenimplantaatgebied zorgt voor een goede compressie van het poreuze bot. De microdraad in het gebied van de nek van het implantaat produceert het gewenste corticale botcontact en zorgt op deze manier voor een geoptimaliseerde, fysiologische krachtintroductie in dit gebied. Het licht afgeschuind, micro ruwe oppervlak van de implantaatschouder maakt de permanente bevestiging van crestal bot in het schoudergebied mogelijk en bevordert zo een veilige en duurzame stabiliteit van het botimplantaatniveau voor de noodzakelijke stabilisatie van het zachte weefsel. De platformschakelaar bevordert ook een betere bevestiging van het bot en verplaatst de interface van het implantaat-steunpunt verder weg van de biologisch relevante botgrens.

De ICX-templant implantaten en onderdelen worden in Duitsland en Zwitserland geproduceerd en zijn géén kopie van al bestaande implantaten. Medentis ontwikkelde ICX-templant in eigen beheer waarbij de inzichten, kennis en ervaring van 20 jaar implantaatontwikkeling samen zijn gekomen en als basis diende voor het ICX implantaatsysteem.

Doordat ICX abutments universeel zijn, en dus op alle maten ICX implantaten passen, heeft u minder verschillende onderdelen nodig en wordt uw voorraadbeheer overzichtelijker en efficiënter. Alle onderdelen van het ICX implantaatsysteem zijn fair geprijsd en voor de prothetische onderdelen geldt een nakoopgarantie van 20 jaar.

Eenvoudig systeem met gunstige startaanbieding, én minder stoeltijd!

about-1

Doordat ICX abutments universeel zijn, en dus op alle maten ICX implantaten passen, heeft u minder verschillende onderdelen nodig en wordt uw voorraadbeheer overzichtelijker en efficiënter. Alle onderdelen van het ICX implantaatsysteem zijn fair geprijsd en voor de prothetische onderdelen geldt een nakoopgarantie van 20 jaar.

Door de eenvoud van het systeem en de gunstige startaanbieding, 84 implantaten inclusief chirurgische set voor 4956,- euro, is overstappen geen enkel probleem. Al onze producten worden gratis verzonden, de levertijd is één dag mits vóór 15.00 besteld.

ICX Implants B.V. is dentale partner van Novadento. De SinossGraft bot- en weefsel regeneratiematerialen van Novadento zijn een zeer complete serie voor faire prijzen van zeer hoge kwaliteit. De serie bestaat uit synthetisch bot granulaat in diverse uitvoeringen (korrel, kegel en blok), een nano-kristallijne injecteerbare variant, een pericardium membraam en collageen membraam en fleece. Bestellen bij verschillende leveranciers is niet meer nodig, voor al uw regeneratiematerialen kunt u terecht bij ICX Implants.
Meer info: Novadento.

ICX Implants is dentale partner van Advanced Dental B.V in Veenendaal, een ‘state of the art’ freescentrum voor tandheelkundige restauraties, met topkwaliteit als standaard.
Meer info: www.advanceddental.nl.

Mocht u nog vragen hebben of een vrijblijvend bezoek op prijs stellen staan wij tot uw beschikking en kunt u via de mail of telefonisch contact met ons opnemen.

Wij en onze partners