MEDENTIS MEDICAL GmbH viert tiende verjaardag en investeert in uniek controlesysteem

Medentis Medical GmbH investeert in een unieke “Viervoudige testmachine voor duurbelasting” en lanceert uniek controlesysteem voor implantologen en patiënten. Alle productiecharges van de implantaten worden vanaf augustus 2015 getest en openbaar gemaakt. Via de website www.medentis.de kunnen de testresultaten worden bekeken door het LOT-nummer van het implantaat in te toetsen.

Al in 2010 is het “Medentis Medical Evidence Center” in het leven geroepen. Een deskundig team van biologen, ingenieurs en technici werken nauw samen met internationale en gerenommeerde onderzoeksinstituten, universiteiten en laboratoria om de kwaliteit te bewaken en nieuwe innovaties te onderzoeken en door te voeren.

Met het recente vrijwillige initiatief geeft Medentis de nieuwe standaard aan voor transparantie in de het kwaliteitsmanagement en is hiermee een veiligheidsstap verder dan de richtlijnen aangeven. Vanaf de lancering in 2004 heeft kwaliteit de hoogste prioriteit gehad en is het gelukt een implantaat op de markt te brengen voor de revolutionaire prijs van 59,- euro en een standaard abutment voor 39,- euro. In de afgelopen 10 jaar konden gebruikers rekenen op stabiele en constante prijzen. In deze toegevoegde procedure naar nog meer veiligheid en de daarmee verbonden logistische en financiële belasting investeert Medentis graag.